Neden İş İstasyonu Kullanmalıyız?

15-11-2019 16:51
 
                                                                                               

 

İş İstasyonları Nedir?

Profesyoneller veya iş yerleri için tasarlanmış en güncel ve yüksek özellikteki mobil veya masaüstü bilgisayarlara verilen isimdir. İş istasyonları en hızlı, en fazla genişleyebilen ve en güvenilir bilgisayarlardır. Büyük veri hacimleri, karmaşık veri yapıları ve en girift 3D modellerle çalışan profesyonellerin ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış ürünlerdir.

 

Neden İş İstasyonu Kullanmalıyım?

Büyük veri kümelerinin ve karmaşık çoklu iş parçacıklarının olduğu CAD/CAM/CAE Uygulamaları, Mimari Çizim ve Render, Mühendislik Hesaplamaları, 3D Endüstriyel Tasarım, Dijital Video ve İçerik Tasarımı, Görüntüleme ve Kayıt Sistemleri, Finansal Analiz, Müzik Prodüksiyon ve Düzenleme gibi işler sıradanın ötesinde bir güç ve performans isterler, işte sizlere bu imkânları sunabilecek cihazlar ancak iş istasyonlarıdır.

Üçgen yazılımın Türkiye genelinde 4.000 in üzerinde müşterisi iş istasyonu kullanmaktadır. Bütün bu firmaların iş istasyonlarını tercih etme sebeplerini ayrı ayrı ele alacak olursak;

 

Performans ve Güvenilirlik: İş istasyonları profesyonel uygulamalarınızda standart bilgisayarlara göre çok daha yüksek performans göstermekte ve aynı zamanda güvenli ve sorunsuz çalışmanızı sağlamaktadır.

 

 -INTEL XEON İŞLEMCİ

İş istasyonlarında sunucu sistemlerinde kullanılan Intel Xeon işlemciler yer alır. Intel Xeon işlemciler iş istasyonları için üretilmiş olup, yüksek güç gerektiren uygulamalarınızı uzun süreler boyunca performans düşüşü yaşatmadan stabil olarak çalıştırabilmenizi sağlayan özel işlemcilerdir. Intel Xeon işlemcilerin cache bellekleri, hızları ve çekirdek sayıları diğer işlemcilere göre daha yüksektir ve cihazda bu işlemcilerden iki adet bulunabilir ve diğer masaüstü bilgisayarlara göre çok daha üstün performans sağlarlar.

 

-ECC RAM YAPISI

Yetersiz bellek ile çalışmak birtakım hatalara ve sistem kilitlenmelerine sebebiyet vererek çalışmalarınızı olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Bellek üzerinde meydana gelen bazı hatalar program kilitlenmelerine veya program kapanmasına yol açarak çalışmanızı kaybetmenize sebep olabilir. Buna engel olmak için iş istasyonları genellikle ECC (Error Correction Code) özellikli belleklerle donatılmıştır. ECC bellek özelliği bellek üzerinde oluşan hataları minimize ederek tekrarlanmasını önler.

 

-EKRAN KARTI

İş İstasyonlarında, mühendislik, tasarım, animasyon gibi yoğun grafik ve hesaplama işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlayan yüksek performanslı NVIDIA Quadro grafik kartları kullanılıyor. NVIDIA Geforce, ATI Radeon gibi DirectX tabanlı ekran kartları ise bilgisayar oyunları için geliştirilmiş olup çalışmalarınızda yeterli performansı gösteremeyecektir.

 

-İLERİ DÜZEY SOĞUTMA SİSTEMLERİ VE MÜKEMMEL UYUM

İş istasyonlarının donanım tasarımları ve uyumları standart ev tipi bilgisayarlar gibi değildir. Standart ev tipi bilgisayarlar gibi daha basit yapıda soğutma sistemleri bulundurmazlar, ileri düzeyde gelişmiş soğutma sistemleri vardır. Ayrıca donanımların da birbirleriyle mükemmel uyumda olması için testler yapılır ve en son performansta olmaları sağlanır. Bu da bize sistemde gecikme ve donmaların yaşanmayacağını gösterir.

 

Yazılım Sertifikasyonu: İş istasyonları AutoDeskDassaultAdobe gibi yaygın yazılım üreticileri ile beraber geliştirilmekte ve çok uzun testlere tabi tutulduktan sonra, yazılım üreticileri tarafından verilen ISV onayı ile piyasaya sürülmektedir.Bu sertifikasyon iş istasyonlarının uzun yıllar problemsiz olarak kullanılabileceğini gösterir. Böylece iş istasyonları, uzun emek harcanmış çalışmalarda kilitlenen bir bilgisayarın dezavantajlarını ortadan kaldırır.

 

Garanti ve Yerinde Servis Hizmeti: İş istasyonları 3 ila 5 yıl yerinde servis garantisi ile kullanımınıza sunulmaktadır. Herhangi bir arıza durumunda günlerce, haftalarca beklemek yerine hem birkaç gün içerisinde hem de sizin iş yerinizde parça değişim ve servis hizmeti verilmektedir. Böylece, iş akışınız olası bir bilgisayar arızası yüzünden minimum şekilde kesintiye uğramaktadır.

 

Çağrı Merkezinden Teknik Destek HizmetiBilgisayarınızda meydana gelen ve bir donanım arızası teşkil etmeyen basit problemleriniz çağrı merkezi erişimi sayesinde hızlıca çözülür.

 

Çoklu Uygulamalar: Standart bilgisayarlar üzerinde birden çok uygulamayı aynı anda yürütmek zordur. Doğru iş istasyonu modeli size çoklu uygulama yapma kabiliyetini kazandırır, bu da size zaman kazancı olarak geri döner.

 

Uzun Ömürlü ve Çevreci: İş istasyonları sıradan PC’lere göre çok daha uzun ömürlüdürler ve 7/24 çalışabilecek bir altyapıya sahiplerdir. Böylece yatırımınızın geri dönüşünü maksimum şekilde geri alırsınız. Bilgisayarınızı hem daha ucuza mal edersiniz hem de her sene yenilemekten kurtulursunuz. Ayrıca sahip oldukları yüksek verimli güç üniteleri sayesinde daha az elektrik tüketirsiniz.

 


 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.